Mięso

Wybierz mięsa Morawscy | Poznaj smak naszych produktów

Wędliny Morawscy

Mięso producentW naszej ofercie znajdą Państwo jedynie mięso z własnej hodowli. Bydło i trzoda chlewna, hodowane w naszym gospodarstwie, karmione są starannie skomponowanymi dawkami pokarmowymi, których głównym składnikiem są naturalne, specjalnie wyselekcjonowane odmiany zbóż pochodzących z własnych upraw. Pasza podawana naszym zwierzętom nie zawiera żadnych szkodliwych substancji, dzięki czemu nasi klienci otrzymują zdrowe i najwyższej jakości mięso.

 

W naszych sklepach znajdą Państwo smaczne mięso, o które samodzielnie dbamy na każdym etapie produkcji. Zwierzęta hodowane w naszym gospodarstwie pochodzą z najlepszych ras mięsnych. Nasza trzoda chlewna to zwierzęta z linii towarowych Pig Improvement Company. To najbardziej znany i szanowany producent trzody chlewnej na świecie, którego tuczniki wyróżniają się pod względem zdrowotnym i posiadają najwyższą jakość mięsa.

Bydło hodowane w naszym gospodarstwie to zwierzęta rasy Simental, której korzenie sięgają średniowiecznej Szwajcarii. Następnie rasa ta została udoskonalona przez bawarskich rolników, skąd pochodzi również nasze stado. Zwierzęta tej rasy cechują się również wysoką odpornością na choroby, dzięki czemu nie są szczepione antybiotykami i substancjami wzmacniającymi odporność jak w innych stadach. Dzięki temu, że bydło rasy Simental dojrzewa późno, jego mięso cechuje się równomiernym przyrostem mięśni i masy tłuszczowej. 

Jak produkujemy?

Najlepsze mięso | Z własnej hodowli

Wędliny Morawscy

Mięso producentNaszym Klientom oferujemy wyłącznie świeże mięso pochodzące z naszej hodowli. Produkcja rozpoczyna się od uboju świń i bydła. Później następuje rozbiórka tusz, a najlepsze kawałki mięsa zostają wyselekcjonowane. Mięso w elementach trafia do chłodni, gdzie przechowywane jest w temperaturze od 2-4ºC. To bezpośrednio stamtąd mięso transportowane jest do naszych sklepów.

 

Nasza oferta obejmuje wszystkie elementy mięsa wieprzowego i wołowego: począwszy od półtusz, ćwierci, aż do elementów rozbiorowych - kulinarnych. Na życzenie, istnieje możliwość rozbioru tusz wieprzowych i wołowych według indywidualnych potrzeb Klienta, zgodnie z dostarczoną specyfikacją.

 

Dzięki najwyższej jakości i doskonałemu smakowi naszych mięs, zyskuje sobie ono coraz szersze grono odbiorców.

 

Poniżej oferta mięsa kulinarnego.

Wieprzowina

Zawsze świeże mięso | Najwyższej jakości

Wędliny Morawscy

Części tuszy:

 

Ćwiartka przednia Ćwiartka tylna Półtusza wieprzowa
 

 

 

 

Elementy rozbiorowe:

 

Biodrówka Boczek Boczek bez skóry Boczek bez skóry z żeberkami
Głowa Golonka Golonka tylna Golonka bez kości
Golonka tylna górna Jedynka z łopatki Karkówka Karkówka bez kości
Kości Łopatka Łopatka kl. II Mięso kl. II
Nerki Nogi Ogon wieprzowy Ozór wieprzowy
Podgardle Polędwiczka wieprzowa Schab Schab bez kości
Serca Słonina Szynka bez golonki Szynka z golonką
Szynka zrazowa kl. I Szynka myszka Wątróbka Żeberka
Żołądek      

 

Wołowina

Zawsze świeże mięso | Najwyższej jakości

Wędliny Morawscy

Elementy rozbiorowe:

 

Ligawa Ogon Ozór wołowy Polędwica
Rostbef Wołowina z kością Wołowina Łata Wołowina produkcyjna
Wołowina z łopatki Wołowina bez kości Żebra wołowe  
 

Grochowiska Księże 24 b, 88-420 Rogowo
tel.: 523 024 425, e-mail: biuro@wedlinymorawscy.pl