Wyroby podrobowe

Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wyrobów podrobowych

Wędliny Morawscy

Kaszanka biała

Smakowita kaszanka przygotowywana
z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych i kaszy jęczmiennej. Starannie doprawiana podsmażoną cebulką, pieprzem i majerankiem wg staropolskich receptur. Kaszanka w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Kaszanka smakuje znakomicie podgrzana...

Kaszanka biała
Smakowita kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych i kaszy jęczmiennej. Starannie doprawiana podsmażoną cebulką, pieprzem i majerankiem wg staropolskich receptur. Kaszanka w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Kaszanka smakuje znakomicie podgrzana w gorącej wodzie, pieczona lub smażona na patelni. Najczęściej podaje się ją w towarzystwie ciemnego lub jasnego pieczywa suto posmarowanego masłem.

Kaszanka cienka

Doskonała cienka kaszanka przygotowywana
z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej i krwi wieprzowej. Kaszanka przyprawiana smażoną cebulką i pieprzem,
w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita. 

Smaczna kaszanka doskonała do podania na zimno lub na ciepło po ugotowaniu...

Kaszanka cienka
Doskonała cienka kaszanka przygotowywana z gotowanej wieprzowiny, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej i krwi wieprzowej. Kaszanka przyprawiana smażoną cebulką i pieprzem, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.


Smaczna kaszanka doskonała do podania na zimno lub na ciepło po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu z dodatkiem cebuli. Kaszanka najlepiej komponuje się
z jasnym pieczywem, nie gryzie się jednak z ciemnym.

Kaszanka gruba

Doskonała kaszanka przygotowywana jest
z gotowanego mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnionych skórek wieprzowych, kaszy jęczmiennej, krwi wieprzowej i podsmażonej cebulki. Przyprawiana pieprzem, w sztucznej osłonce.

Kaszanka idealna do pokrojenia w kawałki
i podania w formie zimnej przekąski. Świetnie smakuje także przyrządzona na ciepło, z wody, pieczona lub smażona z cebulką.

Kaszanka gruba

Salceson czarny

Pyszny salceson czarny przygotowywany jest
z peklowanej wieprzowiny, skórek i krwi wieprzowej. Doprawiany specjalnie dobraną mieszanką przypraw, o wyczuwalnej korzennej nucie. Salceson w sztucznej osłonce.

Salceson doskonale nadaje się do obkładania kanapek, zarówno z ciemnego, jak i z jasnego pieczywa.

Salceson czarny

Salceson biały

Smakowity biały salceson przygotowywany jest
z gotowanego, peklowanego mięsa wieprzowego
i skórek wieprzowych. Przyprawiany specjalnie dobraną mieszanka przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i kminkiem. Salceson w sztucznej osłonce.

Doskonały salceson do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Idealnie komponuje się zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem.

Salceson biały

Salceson ozorowy

Doskonały ciemny salceson przyrządzany z peklowanej wieprzowiny, krwi i skórek z dodatkiem ozorów wieprzowych. Odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka naturalnych przypraw podkreśla jego szlachetne walory smakowe. Salceson w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego.

Smak i aromat salcesonu ozorowego...

Salceson ozorowy

Doskonały ciemny salceson przyrządzany z peklowanej wieprzowiny, krwi i skórek z dodatkiem ozorów wieprzowych. Odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka naturalnych przypraw podkreśla jego szlachetne walory smakowe. Salceson w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego.

Smak i aromat salcesonu ozorowego przypadnie do gustu smakoszom wędlin. Świetnie nadaje się do kanapek jako ich główny dodatek ze względu na swój wyrazisty smak.

Pasztet firmowy

Smakowity pasztet firmowy przygotowywany
jest z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej
i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany wg staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw, która zawiera m.in. pieprz i cebulę. Pasztet w sztucznej osłonce.

Doskonały pasztet do krojenia w ulubionej grubości plastry i obkładania kanapek. Sam smakuje znakomicie, zyskuje jeszcze więcej
w towarzystwie świeżej sałaty i pomidora.

Pasztet firmowy

Pasztet grzybowy

Doskonały pasztet przyrządzany jest z gotowanej wieprzowiny i homogenizowanej wieprzowej wątróbki. Przyprawiony specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką przypraw
z dodatkiem aromatu z grzybów. Pasztet
w sztucznej osłonce.

Aromatyczny, grzybowy pasztet, który doskonale sprawdzi się jako przekąska...

Pasztet grzybowy
Doskonały pasztet przyrządzany jest z gotowanej wieprzowiny
i homogenizowanej wieprzowej wątróbki. Przyprawiony specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką przypraw z dodatkiem aromatu z grzybów.
Pasztet w sztucznej osłonce.


Aromatyczny, grzybowy pasztet, który doskonale sprawdzi się jako przekąska lub obkład do kanapek. Pasztet świetnie smakuje z jasnym pieczywem, nie gryzie się jednak z ciemnym. Zyskuje w towarzystwie świeżego ogórka i pomidora.

Wątrobianka

Klasyczna wątrobianka przyrządzana jest
z gotowanej wieprzowiny i homogenizowanej wątroby wieprzowej. Przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, w naturalnej osłonce
z wołowego jelita.

Smaczna wątrobianka doskonała do rozsmarowywania w ulubionej grubości zarówno na jasnym, jak i na ciemnym pieczywie. Sama
w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie kiszonego ogórka.

Wątrobianka

Pasztet pomidorowy

Smaczny pasztet pomidorowy przyrządzany jest
z gotowanego, homogenizowanego mięsa wieprzowego, wątróbki wieprzowej oraz pomidorów. Przyprawiony doskonale dobranym bukietem naturalnych przypraw o dominującej nucie bazylii. 

Pasztet doskonale smakuje jako dodatek do ciemnego lub jasnego pieczywa. Zyska jeszcze więcej w towarzystwie plasterka świeżego pomidora.

Pasztet pomidorowy

Pasztet wiejski

Wyśmienity pasztet przygotowywany z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej wieprzowej wątróbki. Swój smak zawdzięcza mieszance przypraw dobranych według klasycznej receptury, w której skład wchodzi m.in. cebula i pieprz. Pasztet w sztucznej osłonce. Smak i aromat pasztetu przywodzi na myśl kuchnię dawnej polskiej wsi, stąd też wzięła się jego nazwa.

Pasztet wiejski

Wyśmienity pasztet przygotowywany z gotowanej wieprzowiny, homogenizowanej wieprzowej wątróbki. Swój smak zawdzięcza mieszance przypraw dobranych według klasycznej receptury, w której skład wchodzi m.in. cebula i pieprz. Pasztet w sztucznej osłonce. Smak i aromat pasztetu przywodzi na myśl kuchnię dawnej polskiej wsi, stąd też wzięła się jego nazwa.

Świetnie sprawdzi się do kanapek, nawet bez żadnych dodatków, ale również doskonale będzie się komponować z kiszonym ogórkiem.

Pasztetowa

Wyborna pasztetowa przygotowywana
z homogenizowanej wieprzowiny i wątróbki wieprzowej. Swoje szczególne walory smakowe
i doskonały aromat zawdzięcza starannie dobranej mieszance warzyw i aromatycznych przypraw: cebuli, gałki muszkatołowej oraz majeranku. Pasztetowa w sztucznej osłonce...

Doskonale smakuje podana z jasnym...

Pasztetowa
Wyborna pasztetowa przygotowywana z homogenizowanej wieprzowiny
i wątróbki wieprzowej. Swoje szczególne walory smakowe i doskonały aromat zawdzięcza starannie dobranej mieszance warzyw i aromatycznych przypraw: cebuli, gałki muszkatołowej oraz majeranku. Pasztetowa w sztucznej osłonce imitującej naturalną.

Doskonale smakuje podana z jasnym pieczywem i masłem, rozsmarowana na bułce lub chlebie albo serwowana w ulubionej grubości plasterkach.

Smarowidło chłopskie

Aromatyczny pasztet w pęcherzu wieprzowym. Przygotowywany jest z gotowanej wieprzowiny homogenizowanej i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany według staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw. Pasztet swój niepowtarzalny smak zawdzięcza dużej zawartości wątroby wieprzowej stanowiącej źródło żelaza dla naszego organizmu.

Świetnie smakuje na...

Smarowidło chłopskie
Aromatyczny pasztet w pęcherzu wieprzowym. Przygotowywany jest z gotowanej wieprzowiny homogenizowanej i wieprzowej wątróbki. Przyprawiany według staropolskich receptur specjalnie dobraną mieszanką przypraw. Pasztet swój niepowtarzalny smak zawdzięcza dużej zawartości wątroby wieprzowej stanowiącej źródło żelaza dla naszego organizmu.

Świetnie smakuje na kanapce z dodatkiem ogórka kiszonego. Smarowidło chłopskie polecamy smakoszom ceniącym staropolskie wyroby.
 

Grochowiska Księże 24 b, 88-420 Rogowo
tel.: 523 024 425, e-mail: biuro@wedlinymorawscy.pl