Wyroby bez konserwantów

Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin bez konserwantów

Wędliny Morawscy

W odpowiedzi na zapotrzebowanie tych z Państwa, którzy poszukują naturalnych wędlin bez konserwantów, postanowiliśmy stworzyć specjalną linię całkowicie ekologicznych produktów. Technolodzy z naszej firmy spędzili wiele dni opracowując niepowtarzalne receptury tych produktów, które nie tylko są zdrowe, ale i wyśmienicie smakują. To grupa kiełbas i wędlin przygotowanych specjalnie dla osób, które dbają o swoje zdrowie oraz dla tych, którzy z różnych przyczyn nie tolerują pokarmów zawierających konserwanty.

 

Wśród produktów bez „dodatków E", które chcemy zaoferować naszym Klientom, znajdują się: kiełbasa tuchowska, kabanosy i parówki. Nieustannie pracujemy nad tym, aby poszerzyć tę ofertę o nowe produkty. Szczególną nowością, która pojawiła się w naszych sklepach, są parówki dla dzieci. To produkt stworzony w trosce o najmłodszych, przyrządzany z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych kawałków mięsa, w naturalnej osłonce, przyprawiany jedynie naturalnymi przyprawami i przygotowywany bez dodatku konserwantów i peklosoli. To smaczne parówki, które bez obaw możesz podać swojemu dziecku. 

 

Kliknij tutaj i poczytaj więcej o parówkach dla dzieci Morawscy »

 

Kupując produkty bez dodatków E" powinni mieć Państwo na względzie ich krótszy termin ważności. To ich ogromna zaleta, ponieważ oznacza to, że zostały przygotowane bez dodatku środków konserwujących.  Produkty bez konserwantów, nawet w lodówce, mogą być przechowywane zaledwie kilka dni. Najlepszą metodą na przedłużenie terminu ich przydatności do spożycia jest mrożenie.

Kiełbasa tuchowska

Doskonała kiełbasa przyrządzana bez konserwantów, „dodatków E” i peksoli. Kiełbasa sporządzana z niepeklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana pieprzem i czosnkiem. W jej smaku wyczuwalna jest delikatna nuta owocowa. Kiełbasa parzona
i wędzona w naturalnej osłonce...

Smaczna kiełbasa, która doskonale...

Kiełbasa tuchowska
Doskonała kiełbasa przyrządzana bez konserwantów, „dodatków E” i peksoli. Kiełbasa sporządzana z niepeklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana pieprzem i czosnkiem. W jej smaku wyczuwalna jest delikatna nuta owocowa. Kiełbasa parzona i wędzona w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Smaczna kiełbasa, która doskonale komponuje się zarówno z jasnym,
jak i ciemnym pieczywem. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem żółtego sera i świeżego pomidora.

Kabanosy

Smakowite, naturalne kabanosy przygotowywane bez dodatku konserwantów. Kabanosy przygotowywane z niepeklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Kabanosy półtrwałe o bogatym...

Doskonałe, naturalne kabanosy, które świetnie sprawdzą się zarówno jako smaczna przekąska, jak i dodatek do śniadań czy kolacji.

Kabanosy
Smakowite, naturalne kabanosy przygotowywane bez dodatku konserwantów. Kabanosy przygotowywane z niepeklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Kabanosy półtrwałe o bogatym bukiecie smaku, którego główne nuty tworzą: pieprz, kminek i kwiat muszkatu. Kabanosy poddawane odpowiednio sterowanemu procesowi węszenia i parzenia. Do ich produkcji nie używamy żadnych dodatków do żywności („dodatki E”) ani peksoli.

Doskonałe, naturalne kabanosy, które świetnie sprawdzą się zarówno jako smaczna przekąska, jak i dodatek do śniadań czy kolacji.
Parówka dla dzieci
Naturalna parówka przygotowywana z niepeklowanej, homogenizowanej wieprzowiny. Przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, w których można wyczuć nuty smakowe: pieprzu i gałki muszkatołowej.  Parówka o delikatnym smaku, wędzona i parzona, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita. Parówka została przyrządzona bez użycia żadnych dodatków do żywności „E”, konserwantów i peksoli.

Smaczna parówka, która doskonale smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło. Idealnie nadaje się do ugrzania w wodzie, smażenia lub pieczenia. Wspaniale smakuje sama w sobie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem sosów.

Biała delikatesowa

Soczysta i wyśmienita biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Zawiera mieszankę naturalnych i aromatycznych przypraw, w których dominują nuty czosnku, czarnego pieprzu i majeranku. Kiełbasa w osłonce z baraniego jelita. Przygotowywana całkowicie naturalnie – bez dodatku konserwantów.

Ten klasyczny przysmak najczęściej jest...

Biała delikatesowa

Soczysta i wyśmienita biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Zawiera mieszankę naturalnych i aromatycznych przypraw, w których dominują nuty czosnku, czarnego pieprzu i majeranku. Kiełbasa w osłonce z baraniego jelita. Przygotowywana całkowicie naturalnie – bez dodatku konserwantów.

Ten klasyczny przysmak najczęściej jest przygotowywany na świąteczne posiłki. Białą kiełbasę można przyrządzić na wiele sposobów – ugotować, usmażyć na wolnym ogniu lub upiec i podać z dodatkiem musztardy, keczupu lub chrzanu.

Biała delikatesowa parzona

Smakowita kiełbasa parzona przygotowywana zgodnie z dawnymi recepturami. Wędlina ze średnio rozdrobnionej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu, przyprawiona majerankiem, solą kuchenną, czarnym pieprzem i czosnkiem. Kiełbasa parzona, surowa, w naturalnej osłonce z baraniego jelita, niezawierająca konserwantów.

Ta wyborna, staropolska kiełbasa najczęściej...

Biała delikatesowa parzona

Smakowita kiełbasa parzona przygotowywana zgodnie z dawnymi recepturami. Wędlina ze średnio rozdrobnionej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu, przyprawiona majerankiem, solą kuchenną, czarnym pieprzem i czosnkiem. Kiełbasa parzona, surowa, w naturalnej osłonce z baraniego jelita, niezawierająca konserwantów.

Ta wyborna, staropolska kiełbasa najczęściej jest podawana w okresie Świąt Wielkanocnych. Idealna do przygotowania na ciepło z musztardą, chrzanem lub innym sosem.

Kiełbasa biała surowa

Biała kiełbasa przygotowywana z rozdrobnionej wieprzowiny z tłuszczem. Kiełbasa wyjątkowo soczysta, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół takich jak czosnek, pieprz czarny i majeranek. Doprawiona solą kuchenną. Kiełbasa surowa w naturalnej osłonce z baraniego jelita, przyrządzana bez użycia konserwantów.

Biała kiełbasa jest jednym z klasycznych...

Kiełbasa biała surowa

Biała kiełbasa przygotowywana z rozdrobnionej wieprzowiny z tłuszczem. Kiełbasa wyjątkowo soczysta, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół takich jak czosnek, pieprz czarny i majeranek. Doprawiona solą kuchenną. Kiełbasa surowa w naturalnej osłonce z baraniego jelita, przyrządzana bez użycia konserwantów.

Biała kiełbasa jest jednym z klasycznych świątecznych przysmaków. Wybornie smakuje usmażona, ugotowana lub upieczona z chrzanem albo jako dodatek do zup.

Kiełbasa biała parzona

Wyborna, staropolska biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Kompozycja naturalnych przypraw, takich jak czosnek, majeranek i pieprz czarny, nadaje wędlinie wyjątkowego aromatu i smaku. Soczysta, surowa kiełbasa parzona, niewędzona, bez konserwantów, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Kiełbasa biała parzona

Wyborna, staropolska biała kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego z dodatkiem tłuszczu. Kompozycja naturalnych przypraw, takich jak czosnek, majeranek i pieprz czarny, nadaje wędlinie wyjątkowego aromatu i smaku. Soczysta, surowa kiełbasa parzona, niewędzona, bez konserwantów, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Kiełbasa biała to świąteczny przysmak, jednak w wielu domach jest też podawana na co dzień z dodatkiem chrzanu lub musztardy. Świetnie smakuje po usmażeniu, upieczeniu lub ugotowaniu.

 

Grochowiska Księże 24 b, 88-420 Rogowo
tel.: 523 024 425, e-mail: biuro@wedlinymorawscy.pl