Wędliny szlachetne

Poznaj nasze produkty | Spróbuj doskonałych wędlin szlachetnych

Wędliny Morawscy

Szynka biała staropolska

Szlachetna, biała wędlina przygotowywana
z wyselekcjonowanych elementów, peklowanej szynki wieprzowej. Szynka przyprawiana naturalną mieszanką przypraw, parzona, nie wędzona.

Idealna biała szynka do kanapek z jasnego
i ciemnego pieczywa. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty, pomidora i ogórka.

Szynka biała staropolska

Szynka wiśniowa

Szlachetna wędlina przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanych elementów peklowanej szynki wieprzowej o smakowitej wiśniowej barwie. Wędlina przyprawiana, parzona
i wędzona. 

Smakowita szynka wiśniowa idealna do kanapek
z białego i ciemnego pieczywa. Wspaniale smakuje w towarzystwie świeżego pomidora
i ogórka.

Szynka wiśniowa

Szynka krucha

Niepowtarzalna szynka przygotowywana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, bardzo krucha, a zarazem soczysta i aromatyczna. Za sprawą idealnie wyselekcjonowanych przypraw oraz odpowiedniego wędzenia ma wyjątkowy smak.

Jej walory smakowe i aromat przywodzą na myśl wędliny z dawnych czasów. Szynka krucha sprawdzi się zarówno na kanapkach, jak i jako przekąska.

Szynka krucha

Szynka z poddasza

Soczysta, niepowtarzalna w smaku szynka o pięknym kolorze i wspaniałym, charakterystycznym smaku wędzonki. Jej smak i aromat zachwyci smakoszy staropolskich wędlin.

Szynkę z poddasza polecamy głównie do kanapek z białego i ciemnego pieczywa, ale również świetnie sprawdzi się w formie zimnego bufetu.

Szynka z poddasza

Wędzonka ze spichrza

Wędlina wysokiej klasy, mocno wędzona i niezwykle aromatyczna. Idealny dodatek do kanapek, jak również doskonała przekąska sama w sobie. Koneserów zachwyci idealnym połączeniem wyraźnego aromatu i delikatnością struktury.

Wędzonka ze spichrza

Ogonówka wędzona

Soczysta szlachetna ogonówka przygotowywana
z wyselekcjonowanych, najlepszych, peklowanych elementów szynki wieprzowej. Doskonała ogonówka o wiśniowej barwie, wędzona
o naturalnym aromacie dymu wędzarniczego.

Krucha i soczysta ogonówka o doskonałym smaku i aromacie. Wspaniale smakuje sama
w sobie, świetnie komponuje się z jasnym
i ciemnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej
z dodatkiem świeżych warzyw.

Ogonówka wędzona

Schab włoski

Szlachetna wędlina przygotowywana
z wyselekcjonowanego schabu. Delikatnie przyprawiana, peklowana i parzona, wg dawnego przepisu. Łagodna, biała wędlina
o niepowtarzalnym smaku.

Idealny do kanapek z białego oraz ciemnego pieczywa lub jako składnik przekąsek. Świetnie smakuje z dodatkiem ogórka, pomidora i sałaty.

Schab włoski

Kabanosy

Pikantne, szlachetne kabanosy przygotowywane ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny. Nabierają swojego niepowtarzanego smaku, dzięki odpowiednio dobranej długości oraz temperaturze wędzenia i pieczenia. Pikantne kabanosy o wyrazistym smaku, z wyczuwalną nutą pieprzu, w sztucznej, kolagenowej osłonce.

Wykwintne kabanosy to idealna przekąska...

Kabanosy
Pikantne, szlachetne kabanosy przygotowywane ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny. Nabierają swojego niepowtarzanego smaku, dzięki odpowiednio dobranej długości oraz temperaturze wędzenia i pieczenia. Pikantne kabanosy o wyrazistym smaku, z wyczuwalną nutą pieprzu, w sztucznej, kolagenowej osłonce.

Wykwintne kabanosy to idealna przekąska, którą można zjeść samemu lub podać jako przekąskę do piwa na spotkaniu w gronie przyjaciół, czy też zaserwować jako dodatek do śniadania czy kolacji. Ich smak i aromat jest znany i ceniony wśród wszystkich miłośników wędlin.

Kiełbasa pieczona

Aromatyczna, krucha kiełbasa pieczona przyrządzana jest ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana mieszanką wyselekcjonowanych przypraw, w tym: czosnkiem, gorczycą, papryką
i pieprzem. Kiełbasa pieczona i wędzona,
w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Szlachetna kiełbasa o wyrazistym smaku...

Kiełbasa pieczona
Aromatyczna, krucha kiełbasa pieczona przyrządzana jest ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana mieszanką wyselekcjonowanych przypraw, w tym: czosnkiem, gorczycą, papryką i pieprzem. Kiełbasa pieczona i wędzona, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Szlachetna kiełbasa o wyrazistym smaku. Doskonała jako smakowita przekąska lub dodatek do kanapek. Świetnie komponuje się z serem i świeżymi warzywami.

Kiełbasa bydgoska

Szlachetna kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny
z dodatkiem tłuszczu. Kiełbasa przyprawiana mieszanką doskonałych, naturalnych przypraw,
w tym, m.in. pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno, w osłonce z wieprzowego jelita.

Smakowita kiełbasa, która doskonale...

Kiełbasa bydgoska
Szlachetna kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny z dodatkiem tłuszczu. Kiełbasa przyprawiana mieszanką doskonałych, naturalnych przypraw, w tym, m.in. pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi się zarówno jako przekąska oraz jako dodatek do kanapek i sałatek. Wyśmienicie smakuje sama w sobie, świetnie komponuje się z ciemnym i jasnym pieczywem, zyskuje jeszcze więcej
w towarzystwie świeżych warzyw.

Kiełbasa podlaska

Klasyczna kiełbasa sporządzana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobranymi przyprawami, w tym: naturalnym pieprzem i czosnkiem. Kiełbasa parzona, wędzona w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Smakowita kiełbasa, która doskonale smakuje
z jasnym pieczywem...

Kiełbasa podlaska
Klasyczna kiełbasa sporządzana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobranymi przyprawami, w tym: naturalnym pieprzem
i czosnkiem. Kiełbasa parzona, wędzona w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.


Smakowita kiełbasa, która doskonale smakuje z jasnym pieczywem, jednak
w żaden sposób nie gryzie się również z ciemnym. Doskonale smakuje sama
w sobie, zyskuje jeszcze więcej w towarzystwie świeżej sałaty, pomidora i ogórka.

Kiełbasa polska

Szlachetna, kiełbasa polska przygotowywana
z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem
i majerankiem. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita. 

Doskonała kiełbasa, która wspaniale smakuje...

Kiełbasa polska
Szlachetna, kiełbasa polska przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita. 


Doskonała kiełbasa, która wspaniale smakuje podgrzana w gorącej wodzie, smażona lub pieczona. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze
więcej z dodatkiem sosów.

Kiełbasa polska pieczona

Krucha polska pieczona przygotowywana
z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Kiełbasa aromatyczna, łagodna, przyprawiana mieszanką naturalnych przypraw, w której dominują nuty: majeranku, czosnku i pieprzu. Kiełbasa pieczona, wędzona, w osłonce
z wieprzowego jelita.

Kiełbasa doskonale smakuje jako samodzielna...

Kiełbasa polska pieczona
Krucha Polska pieczona przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej, wieprzowiny. Kiełbasa bardzo aromatyczna, łagodna, przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw, w której dominują nuty: majeranku, czosnku i pieprzu. Kiełbasa pieczona, wędzona, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Kiełbasa doskonale smakuje jako samodzielna przekąska, wspaniale komponuje się także z ciemnym lub jasnym pieczywem. Można ją również zjeść na ciepło po podgrzaniu w wodzie lub usmażeniu. Sama smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej z sosami.

Kiełbasa pieprzowa

Doskonała kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką doskonałych przypraw o korzennym smaku, w tym: śrutowanym pieprzem i cebulą. Kiełbasa pieprzowa, surowa, wędzona na zimno naturalnym dymem wędzarniczym...

Szlachetna, aromatyczna kiełbasa...

Kiełbasa pieprzowa
Doskonała kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionej, peklowanej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką doskonałych przypraw
o korzennym smaku, w tym: śrutowanym pieprzem i cebulą. Kiełbasa pieprzowa, surowa, wędzona na zimno naturalnym dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Szlachetna, aromatyczna kiełbasa, która doskonale smakuje podgrzana w gorącej wodzie, pieczona lub smażona. Wyśmienita sama w sobie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem sosów.

Kiełbasa myśliwska

Staropolska kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego i wołowego. Charakteryzuje się niebywałą kruchością, wybornym smakiem i wyrazistym aromatem. Myśliwska ma czosnkowo-pieprzowy posmak oraz typowy dla tej kiełbasy smak jałowca.

Kiełbasa myśliwska wyśmienicie smakuje sama w sobie, a ponadto świetnie nadaje się do...

Kiełbasa myśliwska

Staropolska kiełbasa przyrządzana z mięsa wieprzowego i wołowego. Charakteryzuje się niebywałą kruchością, wybornym smakiem i wyrazistym aromatem. Myśliwska ma czosnkowo-pieprzowy posmak oraz typowy dla tej kiełbasy smak jałowca.

Kiełbasa myśliwska wyśmienicie smakuje sama w sobie, a ponadto świetnie nadaje się do kanapek z serem, pomidorem i kiszonym ogórkiem. Również będzie idealna jako przekąska na pikniki lub spotkania z przyjaciółmi.

Kiełbasa tuchowska

Ta wyborna kiełbasa w laskach to wędlina z wysokojakościowego mięsa wieprzowego wraz z dokładnie dopasowaną mieszanką aromatycznych przypraw, dzięki którym wyróżnia się delikatnym, ale odczuwalnym pikantnym posmakiem.

Idealna wędlina do kanapek z dodatkiem żółtego sera oraz pomidora i ogórka. Usmażona albo...

Kiełbasa tuchowska

Ta wyborna kiełbasa w laskach to wędlina z wysokojakościowego mięsa wieprzowego wraz z dokładnie dopasowaną mieszanką aromatycznych przypraw, dzięki którym wyróżnia się delikatnym, ale odczuwalnym pikantnym posmakiem.

Idealna wędlina do kanapek z dodatkiem żółtego sera oraz pomidora i ogórka. Usmażona albo upieczona z cebulką i ziemniakami stanowi świetną propozycję na szybkie i pożywne danie obiadowe.

Kiełbasa krucha

Jest to kiełbasa, która swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięcza przede wszystkim aromatycznej, właściwie wyselekcjonowanej mieszance przypraw. Jej niesamowita kruchość i konsystencja kojarzy się z wiejskimi wędlinami. Kiełbasę kruchą wyróżnia wysoka zawartość mięsa i odpowiedni czas wędzenia. Proponujemy Państwu wędlinę o...

Kiełbasa krucha
Jest to kiełbasa, która swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięcza przede wszystkim aromatycznej, właściwie wyselekcjonowanej mieszance przypraw. Jej niesamowita kruchość i konsystencja kojarzy się z wiejskimi wędlinami. Kiełbasę kruchą wyróżnia wysoka zawartość mięsa i odpowiedni czas wędzenia. Proponujemy Państwu wędlinę o niepowtarzalnym smaku i aromacie, która zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kiełbasa krucha sprawdzi się jako główny składnik każdego posiłku, ale także jako pożywna przekąska między posiłkami.

Cygańska pieczona

Wyjątkowy rarytas, który jest sprzedawany na gorąco. Równie wyśmienicie smakuje na zimno, a jeszcze więcej zyskuje z dodatkiem odpowiednio dobranych sosów. Ta szlachetna, pieczono-wędzona kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny.

Przyprawiana jest specjalnie dobraną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i majerankiem, czemu zawdzięcza swój wyjątkowy smak.

Cygańska pieczona

Kiełbasa ze spichrza

Smakowita, pikantna kiełbasa ze spichrza przygotowywana z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Kiełbasa wędzona,
w naturalnej, wołowej osłonce. 

Doskonała, szlachetna kiełbasa, która wyśmienicie smakuje sama w sobie jako przekąska lub dodatek do kanapek. Świetnie komponuje się z jasnym pieczywem, jednak nie gryzie się również z ciemnym. Zyskuje
w towarzystwie świeżej sałaty i pomidora.

Kiełbasa ze spichrza

Przekąska piwosza

Przekąska piwosza to smakowita kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego, wędzonego na zimno dymem wędzarniczym. Kiełbasa przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw o korzennym smaku i aromacie, w tym śrutowanym pieprzem i cebulą...

Doskonała przekąska idealnie...

Przekąska piwosza
Przekąska piwosza to smakowita kiełbasa przygotowywana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego, wędzonego na zimno dymem wędzarniczym. Kiełbasa przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw
o korzennym smaku i aromacie, w tym śrutowanym pieprzem i cebulą. Kiełbasa surowa w naturalnej osłonce z baraniego jelita.

Doskonała przekąska idealnie komponująca się ze smakiem piwa. Wspaniale sprawdzi się jako smaczna przystawka na spotkaniu przy piwie, czy sama w sobie jako syty posiłek. Kiełbasa świetnie smakuje na zimno, podgrzana w wodzie lub pieczona. Sama w sobie smakuje doskonale, zyskuje jeszcze więcej
w towarzystwie sosów.

Kiełbasa polska biała

Smaczna biała kiełbasa przygotowywana jest
z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Kiełbasa surowa, w naturalnej osłonce
z wieprzowego jelita.

Klasyczna biała kiełbasa, która doskonale...

Kiełbasa polska biała
Smaczna biała kiełbasa przygotowywana jest z peklowanej, średnio rozdrobnionej wieprzowiny. Przyprawiana specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw, w tym: pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Kiełbasa surowa,
w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.


Klasyczna biała kiełbasa, która doskonale smakuje po podgrzaniu w wodzie, usmażeniu na złoto lub upieczeniu z dodatkiem sera. Sama w sobie smakuje wyśmienicie, zyskuje jeszcze więcej podana z dodatkiem chrzanu.

Węgierska Chorizo

Smakowita kiełbasa chorizo przyrządzana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw, w której skład wchodzą: papryka, chili i goździki. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym,
w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Węgierska Chorizo to smakowity dodatek...

Węgierska Chorizo
Smakowita kiełbasa chorizo przyrządzana ze średnio rozdrobnionego, peklowanego mięsa wieprzowego. Przyprawiana specjalnie dobraną mieszanką przypraw, w której skład wchodzą: papryka, chili i goździki. Kiełbasa surowa, wędzona na zimno dymem wędzarniczym, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita.

Węgierska Chorizo to smakowity dodatek do jajecznicy, makaronów czy tortilli.
Jej ostry, charakterystyczny smak przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wędzonych, ostrych przysmaków.

Kiełbasa lisowska

Doskonała, szlachetna kiełbasa lisowska przygotowywana jest z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Przyprawiana mieszanką przypraw,
w których dominują nuty smakowe gałki muszkatołowej i pieprzu. Kiełbasa pieczona, wędzona, w sztucznej osłonce.

Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi...

Kiełbasa lisowska
Doskonała, szlachetna kiełbasa lisowska przygotowywana jest z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Przyprawiana mieszanką specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych przypraw, w których dominują nuty smakowe gałki muszkatołowej i naturalnego pieprzu. Kiełbasa pieczona, wędzona,
w sztucznej osłonce.

Smakowita kiełbasa, która doskonale sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do kanapek. Świetnie komponuje się zarówno z jasnym, jak i ciemnym pieczywem. Doskonale smakuje sama w sobie, zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem świeżego pomidora i ogórka.

Kiełbasa podsuszana

Doskonała, szlachetna wędlina półtrwała przyrządzana z peklowanego, średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego. Kiełbasa wędzona i parzona, w sztucznej osłonce.

Kiełbasa podsuszana doskonale komponuje się zarówno z ciemnym, jak i jasnym pieczywem. Zyskuje jeszcze więcej z dodatkiem warzyw
i żółtego sera. Sama w sobie, pokrojona
w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.

Kiełbasa podsuszana
 

Bydgoska parzona

Szlachetna kiełbasa bydgoska, której nie może zabraknąć na stole konesera tradycyjnej kuchni polskiej. Została poddana dodatkowej obróbce termicznej - parzeniu. Przyprawiona wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw najwyższego gatunku, wśród których dominują nuty pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej.

Wyśmienicie sprawdzi się w roli...

Bydgoska parzona

Szlachetna kiełbasa bydgoska, której nie może zabraknąć na stole konesera tradycyjnej kuchni polskiej. Została poddana dodatkowej obróbce termicznej - parzeniu. Przyprawiona wyselekcjonowaną mieszanką naturalnych przypraw najwyższego gatunku, wśród których dominują nuty pieprzu, czosnku i gałki muszkatołowej.

Wyśmienicie sprawdzi się w roli dodatku do sałatek lub kanapek, a także jako samodzielny przysmak.

Karkówka dojrzewająca

Wyśmienita wędlina dojrzewająca przygotowywana z długo peklowanej karkówki wieprzowej, nacieranej czosnkiem i marynowanej z wykwintną mieszanką przypraw z dodatkiem pieprzu naturalnego, jałowca, i rozmarynu, która jest następnie suszona i wędzona. Karkówka
z niewielką, smakowitą warstwą tłuszczyku, który sprawia, że wędlina nie jest sucha i doskonale smakuje.

Karkówka dojrzewająca
Wyśmienita wędlina dojrzewająca przygotowywana z długo peklowanej karkówki wieprzowej, nacieranej czosnkiem i marynowanej z wykwintną mieszanką przypraw z dodatkiem pieprzu naturalnego, jałowca, i rozmarynu, która jest następnie suszona i wędzona. Karkówka z niewielką, smakowitą warstwą tłuszczyku, który sprawia, że wędlina nie jest sucha i doskonale smakuje.

Karkówka jest doskonała do piwa, sprawdzi się również jako przekąska serwowana na imprezie lub wyśmienity dodatek do domowych kanapek.
Jej ogromną zaletą jest to, że po wyjęciu z opakowania nie musi być przechowywana w chłodzie.

Ogonówka dojrzewająca

Pyszna wędlina dojrzewająca, starannie przygotowywana z wieprzowej ogonówki, marynowanej w mieszance przypraw, suszonej
i wędzonej. Ogonówka o niepowtarzalnym smaku
i aromacie, z wyczuwalnymi nutami: czosnku, jałowca, rozmarynu i naturalnego pieprzu.

Wędlina smakuje doskonale na kanapkach
z ciemnego pieczywa posmarowanego ulubionej grubości warstwą masła. Ogonówka nie wymaga przechowywania w lodówce.

Ogonówka dojrzewająca

Polędwica dojrzewająca

Delikatna polędwica wieprzowa przygotowywana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, długo peklowanego z dodatkiem czosnku, pieprzu, rozmarynu i jałowca. Następnie poddawana procesom suszenia i wędzenia. 

Wędlina doskonała na kanapkę z dodatkiem świeżych warzyw oraz żółtego lub pleśniowego sera. Świetnie sprawdzi się także pokrojona
w grubsze plastry jako samodzielna przekąska.

Polędwica dojrzewająca

Polędwiczka swojska

To polędwiczka dojrzewająca, marynowana w specjalnie wyselekcjonowanej mieszance przypraw naturalnych. Swój wyjątkowy aromat zawdzięcza długiemu wędzeniu. Jest delikatna w smaku, dzięki czemu z pewnością zadowoli podniebienie najwybredniejszego konesera wędlin.

Ten prawdziwy rarytas doskonale sprawdzi się zarówno jako samodzielny przysmak, jak i jako składnik pożywnych kanapek.

Polędwiczka swojska
 

Grochowiska Księże 24 b, 88-420 Rogowo
tel.: 523 024 425, e-mail: biuro@wedlinymorawscy.pl